Форум Гринівки

Теми для публікацій та розмов


Сторінки історії
21 квітня 2019 Григорій Поперека

Комп'ютер та інтернет
11 лютого 2009 (студент)

Наш вуз
11 лютого 2009 C (студент)

Клубне життя, відпочинок
11 лютого 2009 (студент)

Авто-мото
11 лютого 2009 (студент)

Дивитись всі теми селища

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

C
студент
Тема: Наш вуз
Свою історію Сумський державний університет (СумДУ) відлічує з 1948 р. Це найпотужніший вищий навчальний заклад Сумщини ІV рівня акредитації.

Нині – це 15 факультетів, у т.ч. вісім денної форми навчання (інженерний, фізико-технічний, механіко-математичний, медичний, гуманітарний, економіки та менеджменту, два факультети в Шосткинському та Конотопському інститутах), заочний із 16 НКП, а також перепідготовки фахівців, по роботі з іноземними громадянами, довузівської підготовки, підвищення кваліфікації викладачів. Запроваджено дистанційну форму навчання. Широко впроваджуються новітні інформаційні технології, студенти користуються Інтернетом, інтегрованою бібліотечною системою.

До складу університету входять п’ять інститутів: Шосткинський, Конотопський, Експериментальний науково-дослідний студентський (ЕНДСІ), медичний та Військовий інститут ракетних військ і артилерії ім. Б.Хмельницького, а також Сумський машинобудівний, Шосткинський хіміко-технологічний коледжі, Конотопські – політехнічний та індустріально-педагогічний технікуми.

Сьогодні СумДУ – це біля 22 тисяч студентів, у тому числі понад 250 іноземних з 30 країн світу, які навчаються за 4 освітньо-кваліфікаційними рівнями (молодший спеціаліст, бакалавр, спеціаліст, магістр) за 56 спеціальностями (інженерія, електроніка, математика, журналістика, право, переклад, екологія, медицина, інформатика, автоматизація тощо).

Навчально-виховний процес забезпечують 2270 викладачів, науковців, співробітників, з них: 50 докторів, професорів, 330 кандидатів наук і доцентів на 57 кафедрах.

Діють аспірантура за 30 спеціальностями, у якій навчаються більше 150 аспірантів, докторантура, ад’юнктура, ординатура, інтернатура, спеціалізовані ради із захисту кандидатських та докторських дисертацій за 7 спеціальностями.

Плідно працюють наукові школи. Тільки за 2005-2006 роки обсяг наукових досліджень за госпрозрахунковими договорами та міжнародними грантами збільшився в 11-12 разів у порівнянні з 2003-2004 роками.

Студенти університету постійно знаходяться у трійці лідерів серед вищих навчальних закладів на всеукраїнських студентських олімпіадах.
Значні успіхи є у наукових студентських роботах – 18 призових місць на конкурсах наукових студентських робіт у 2006 році.

СумДУ співпрацює з 18 закордонними університетами, а також бере участь у діяльності 10 міжнародних освітніх і наукових організацій.

Активно і ефективно працює студентське самоврядування з чітко визначеними напрямками дій.

Стабільним є авторитет диплома СумДУ у роботодавців (понад 800 замовників) – 100% розподіл.

Потужна та розвинена інфраструктура як базового вузу, так і позабазових структурних підрозділів, яка містить 21 навчальний корпус, матеріальну базу клінічних кафедр, філій кафедр на виробництві та інше, 13 гуртожитків майже на 3,5 тис. місць, спорткомплекси, плавбасейн, стадіони, лижну та веслувальну бази, Інтернет-кафе, їдальні, буфети тощо.

Організацію дозвілля студентів, викладачів та співробітників університету здійснює студентський клуб, який готує та проводить масові свята, тематичні заходи, концерти, дискотеки, різноманітні фестивалі та конкурси: “Посвята в студенти”, “Золотий інтеграл”, “День Святого Валентина”, “Гуморина” тощо.

Студенти університету мають змогу розвивати та вдосконалювати свої творчі здібності у 16 гуртках художньої творчості та клубах за інтересами. Це вокальні, інструментальні, джазові ансамблі, рок-гурти, танцювальні колективи, драматичні гуртки, театр естрадних мініатюр, фольклорний ансамбль, літературно-творча майстерня та інші.

Команда клубу “Веселих та кмітливих”, яка завоювала право виступати у вищій лізі, є лауреатами та переможцями численних престижних фестивалів та турнірів КВК як в Україні, так і за її межами.

У спортивному клубі функціонують 33 спортивні секції з футболу та фут-залу, баскетболу, волейболу, ручного м’яча, біатлону, атлетичної гімнастики, настільного тенісу, фітнес-аеробіки, плавання, веслування, боксу, боротьби самбо, греко-римської, дзюдо, карате-до, туризму тощо.
Серед студентів-спортсменів чимало переможців та призерів чемпіонатів України та міжнародних змагань, близько 50 майстрів та кандидатів у майстри спорту.
Команда з фут-залу є чемпіоном України серед вищих навчальних закладів і успішно виступає в чемпіонаті держави серед професійних команд вищої ліги.

Університет – лауреат Рейтингу вищих навчальних закладів України “Софія Київська”, Міжнародного академічного Рейтингу популярності та якості “Золота Фортуна”.

11 лютого 2009


1


  Закрити  
  Закрити